Ons Gezin

Ons Gezin

vrijdag 27 april 2012

Brocante Koninginnedag Slinger

Ik ben een slinger aan het haken van katoen voor koninginnedag. Ik kan het nou eenmaal niet laten om bij allerlei gelegenheden, mijn huis een beetje feestelijk te maken. En in de avonduurtjes haak je zo een heel eind weg. Het patroontje is niet moeilijk als je het eenmaal weet. Mail me maar als je belangstelling hebt voor het patroontje.




Liefs Anita

donderdag 26 april 2012

Oude Houten Kinderkruiwagen

Ik heb nou toch zo iets leuks meegemaakt. Op Marktplaats kwam ik per toeval een houten kruiwagen tegen. Ik zag hem in gedachten al staan bij ons op de tuin. Ik bood een bedragje en mocht hem komen halen. Ik wist ongeveer wel waar het was omdat ik in die plaats heb gewerkt. We reden erheen en via een hobbelig zandpad kwamen we aan bij een op het eerste oog verlaten oude verzakte boerderij. Mijn hart maakte een sprongetje. He, hier ben ik heel lang geleden al eens eerder geweest. Toen woonde er een boertje helemaal alleen. Hij had er altijd met zijn ouders gewoond, maar die waren inmiddels van ouderdom overleden. Het boertje kon niet zo heel goed voor zichzelf alleen zorgen, omdat hij een lichte verstandelijke beperking had. Ik kwam dus wekelijks bij hem om zijn boeltje een beetje bij te houden. Hij had een grote waakse herdershond, die in de woonkamer sliep op een bed met een matras gevuld met stro. Ook muizen kwam je overal in hoekjes en gaatjes tegen.

Ik rammelde aan de deur want een deurbel was er niet. Een jonge vrouw deed open. Ik vertelde haar mijn verhaal en vroeg haar wat er was gebeurt met het boertje. Zijn familie had een andere woonplek voor hem gevonden, en zij hadden de oude boerderij gekocht en wachten nu op toestemming van de gemeente om de boerderij te slopen en er een nieuw huis te gaan bouwen. Ze waren het erf de schuren en de Boerderij aan het opruimen en kwamen allemaal oude spullen tegen die ze verkochten via marktplaats. En daar was de kruiwagen er één van. Het bleek een kinderkruiwagen te zijn, die het boertje heeft gebruikt toen hij zelf nog kind was, om zijn diertjes mee te voeren. Ik heb dus nu een schattig kruiwagentje met een verhaal. Jullie begrijpen wel, dit kruiwagentje krijgt een ereplaatsje bij ons op de tuin.



 

Fijn weekeind allemaal

donderdag 12 april 2012

Gehaakte Zomer Stola

Na noeste arbeid in de avonduurtjes is de zomerstola klaar. 

 Het patroon kan je vinden bij Claire.








Rondom de hele stola haakte ik:
Voor de rand gebruikte ik een dunne witte katoen haaknaald nr 2, om een meer brocante uitstraling aan de stola te geven.
1e Rand:
1e Toer: Boogjes maken van 4 lossen 1 vaste, totdat je rond bent.
2e Toer: In de boogjes van 4 lossen: * ( 1 vaste, 1 half stokje, 5 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste)
Herhaal dit vanaf het * tot je de cirkel rond bent.
Je kunt het zo laten of nog een rand haken.

2e Rand:
1e Toer: Neem een steek achterlangs op, 1 vaste, 7 lossen, een steek achterlangs opnemen, 1 vaste, 7 lossen. Zo verder haken tot je de cirkel rond bent.
2e Toer: In de boogjes van 7 lossen: 1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje, 5 dubbele stokjes, 1 stokje,1 half stokje, 1 vaste.
Doe dit in al de boogjes tot je de cirkel rond bent






Weet je wat het leuke is aan dingen die af zijn. Dat ik weer aan iets nieuws mag beginnen. Het patroon en de katoen liggen al geduldig te wachten op de bank bij de TV.

Iedereen die trouw mijn blog bezoeken wil ik hartelijk danken.

Ik wens jullie een fijn weekeind

Liefs Anita

dinsdag 10 april 2012

Pasen

Pffffffffffffff zo dat waren 6 dagen werken en alle dagen om 7.00 uur beginnen. Nu 1 Dagje vrij. Eindelijk even tijd om iets voor mezelf te doen en dat betekent heerlijk achter de laptop mails beantwoorden en blogs  lezen en een berichtje maken over Pasen in ons huis voor jullie, want daar ben ik  door al het werken niet aan toe gekomen.
Dit jaar heb ik voor turquoise gekozen. Ik hou er altijd wel van om te werken met een accentkleur, dit jaar is het me eindelijk gelukt om het rustig te houden, voorheen maakte ik het altijd te druk met te veel dingen in 1 kleur, maar aldoende leert men.

Maar ik begin met een foto van ons eigen kleine paashaasje.



Deze week besefte ik weer hoe veel we van dit manneke houden.
Ik kreeg het bericht van een van mijn sportmaatjes Paula, dat haar kleinzoon van 10 maanden, na een zware hartoperatie is overleden. Dit greep mij zo aan. Ik ben de hele dag van slag geweest. Op zo'n moment besef je zo goed hoe groot hun verdriet moet zijn, dat is niet te beschrijven. Toen moest ik denken aan het prachtige gedicht wat ik op één van de blog's las, alleen weet ik helaas niet meer bij wie.

Lieve Paula, dit gedicht is voor jullie:

Als Tranen Een Trap Konden Bouwen & Herinneringen Een Brug.. Dan Klommen We Met Ze Allen Naar De Hemel En Brachten We hem Terug.
Dikke kus Anita








 


Twee weken geleden toen het nog wel mooi weer was, is het me gelukt om achter de hele buitenboel boven te schilderen. En nu het zo nat is ben ik erg blij dat ik toen heb doorgezet en het klusje af heb gemaakt. Dat geeft me nu zo'n tevreden gevoel. Wel jammer dat ik nu niet buiten kan klussen met al die regen. Ik heb dus maar iets anders leuks bedacht voor de avonden binnen voor de TV. Ik ben namelijk besmet met het haakvirus, zoals jullie waarschijnlijk wel op de foto's kunnen zien. Ik ben bezig met een prachtige gekleurde omslagdoek voor de zomer, foto's volgen nog als ik hem klaar heb.


Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe.

Groetjes Anita