Ons Gezin

Ons Gezin

dinsdag 31 januari 2012

Trots

Sinds Augustus zijn wij de trotse Opa en Oma van een Prachtige kleinzoon. Het is geweldig om zo'n kleine miniman erbij te hebben. Het is genieten met een grote K. Toen mijn zoon en schoondochter kwamen vertellen dat er een kleintje onderweg was, kregen we dit schattige koffertje met een lepeltje, slabbetje, wasgel en een leesboekje erin. Aan het koffertje hing een reislabel, met de verwachte aankomstdatum en bestemming: Knuffelland. Zo Origineel, daar wordt ik nou blij van, als mensen zo creatief zijn.




 Groetjes Anita

zaterdag 28 januari 2012

Vogeltaartjes

Zoals beloofd heb ik gisteren mijn vogelvriendjes hierheen gelokt. De Vogeltafel is gedekt en zij kunnen genieten van mijn heerlijke taartjes.


Wat heb je nodig om deze taartjes te maken:


Pak Frituurvet (b.v. Euroshopper 0.75 euro per 500 gram)
Vogelzaad (Welkoop 5 Kg voor 5 euro ze hebben ook kleinere zakjes)
Zonnebloempitten
Maiskorrels
Pinda's 2,50 euro per zak
Nootjes
Bessen van struiken
Stukjes Appel
Puddingvormpjes of Siliconen Bakvormpje
Een pan om het vet te smelten

Werkwijze:

1. Frituurvet in een pannetje laten smelten maar niet heet laten worden. Zodra het vet bijna gesmolten is, de pan van het vuur nemen.
2. Nu giet je het frituurvet in de vormpjes en voeg een handje zaden toe, dit is de eerste laag.

Stop dan de vormpjes een ½ uur in de diepvries tot het gestold is.
Nu ga je een tweede laag maken van gemende vogelvoer, pindanootje, zonnebloempitten of andere lekkernijen. Daarna de volgende laag frituurvet erover heen gieten.Weer een half uurtje de diepvries in.Als laatste er mag geen vet meer boven op het zaad drijven, anders nog wat zaden toevoegen.
Reken voor 250 gram vet op ongeveer 500 gram zaden. Dit is voldoende voor 1 grote taart of 7 kleine taartjes.
3.Storten op een schoteltje. Dit gaat gemakkelijk door even het vormpje te dompelen in heet water.

Wil je hangende taartjes maken, dan kun je het beste een touwtje met een paperclipje nog in de zachte mix duwen en hard laten worden.
 
Groetjes Anita

vrijdag 27 januari 2012

Geslaagd

YES FRANK IS GESLAAGD, met een 9 voor zijn Praktijk Examen Instructie geven en Coachen bij de IBKI (Innovam Branchekwalificatie-instituut) hij mag dus rijinstructeur blijven hahah, ze verzinnen wat in Den Haag.



Wat ben ik trots zeg op mijn mannetje. Hij heeft het toch maar weer mooi geflikt. Koste wel wat slapeloze nachten, maar dan heb je ook wat. :-)))))))))))))))))))



Wat zullen wij lekker slapen zeg. Nu is hij er voor de komende 6 jaar weer van af.

Groetjes Anita


.

donderdag 26 januari 2012

dinsdag 24 januari 2012

Ik mis de vogeltjes

Vanuit mijn computerplekje kijk ik zo de tuin in. Rond deze tijd heb ik meestal de vogeltafel al lang ingericht buiten, maar nu het steeds zo warm is, heb ik het nog niet gedaan. De vogels kunnen nu denk ik genoeg voedsel elders vinden . Er is alleen 1 Ding, ik mis het gekwetter van mijn gevleugelde vriendjes, bij mij is immers niets te halen. Ik neem een besluit, Kou of geen Kou, morgen ga ik een vogeltafel maken en mijn vogelvriendjes hierheen lokken. Zij maken mij namelijk blij.
Zij doen mij denken aan vroeger, toen ik als klein meisje bij mijn oma logeerde in de stad. Bij haar in de straat stonden veel grote bomen, waarin veel vogels zaten. ik kreeg (en krijg nog steeds)een heel vredig rustig gevoel als ik ze hoor kwetteren.

Zomaar uit het niets toch de moed gevonden om mijn blog te starten. Er zijn zoveel dingen die ik wil delen vertellen en wil laten zien. Ik hoop dat jullie met veel plezier mij zullen volgen.

Liefs Anita